Home » Lucrari stiintifice

Lucrari stiintifice

Aceasta sectiune isi propune sa aduca in atentia cititorilor aspecte de natura stiintifica, din tara si strainatate. Accentul va fi pus pe inteligenta romaneasca, dar nu vor fi ocolite nici eventuale participari ale unor experti internationali.

Responsabilitatea respectarii drepturilor de autor, continutului si exactitatii stiintifice a lucrarilor prezentate in aceasta sectiune revine in exclusivitate autorilor.

Biodiversitate si Bioterorism

Deceniul 2011- 2020 a fost declarat de catre ONU Deceniul Biodiversităţii. Unul dintre actele importante ale societatii moderne este  Convenţia asupra biodiversităţii, elaborată la Rio de Janeiro în cadrul istoricului summit din 1992 si pune accent pe valoarea diversităţii biologice şi a componentelor acestora : ecologice, genetice, sociale şi economice, ştiinţifice, educativ culturale, recreative şi estetice.

dr. Leliana Parvulescu

Presedinte CCPB

 

Protectia penala a mostenirii genetice non-patologice a umanitatii


      Abordarea ştiinţifică din punct de vedere al dreptului penal asupra modului în care fenomenul manipulării genetice trebuie utilizat, astfel încât umanitatea să beneficieze de efectele pozitive ale acesteia, eliminând riscul eugeniei dar şi al involuţiei şi degenerării speciei umane prin prisma efectelor negative imprevizibile în timp, relevă preocupările până în momentul de faţă la nivel mondial pentru fenomenul de manipulare genetică.