Home » Resurse Utile

Resurse Utile

Echipa CCPB doreste sa aduca in fata dumneavoastra ultimele noutati din domeniul cercetarii si prevenirii bioterorismului, pe plan national si international.
Aici veti regasi stiri, evenimente, incidente care au legatura cu obiectivele Centrului nostru.
Va incurajam sa participati alaturi de noi cu informatii, date tehnice, relatari pe care doriti sa le aduceti la cunostinta opiniei publice si mediilor de specialitate.

INTERPOL -Programul de prevenire a bioterorismului

INTERPOL a luat decizia de a construi un program mondial care să încerce să umple unele dintre golurile existente. Astfel, în 2004, cu sprijinul financiar al unui ONG american (SLOAN) INTERPOL înfiinţează o unitate specializată la nivelul Secretariatului General, condusa de un ofiter de politie din Romania, Adrian Baciu.

 

CDC-Bioterorism

Centrul pentru Controlul Bolilor-CDC- din Atlanta-SUA ofera pe site-ul sau informatii importante si sfaturi practice legate de amenintarile biologice.

 
 

Centrul European pentru Controlul Bolilor

Centrul European pentru Controlul Bolilor -ECDC-este punctul de referinta european in ceea ce priveste agentii patogeni, sanatatea publica si controlul bolilor.

 

CMDT Dr. Victor Babes

Bioterorismul este definit ca eliberarea intentionata de virusuri, bacterii sau alti agenti cu scopul de a imbolnavi sau ucide oameni, animale sau plante.